DERNEĞİMİZİN TARİHÇESİ

Temelleri 2013 yılında atılan Endüstri Gazetecileri Derneği, Sanayi Gazetesi’nde Haber Müdürü ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü görevlerini yürütmüş olan Gazeteci Ümit Uçar tarafından kuruldu.

Uçar’ın,  gazetenin kalem ekibini ve sektörün önemli gazetecilerini yanına alarak kurduğu Endüstri Gazetecileri Derneği, daha öncesinde hiçbir platformda dillendirilmemiş ve adına herhangi bir dernek kurulmamış “endüstri gazeteciliğine” parantez açma idealleriyle hayata geçti.

Ekonomi ve finans muhabirliğinin yanı sıra mesleğe endüstri penceresi de açan Endüstri Gazetecileri Derneği, kalemini üretim, Ar-Ge, inovasyon, yatırım, savunma teşvik ve sanayi gibi alanlarda oynatan basın mensuplarının çatı kuruluşudur.

Dernek, fiilen endüstri, sanayi, ekonomi, finans, savunma, enerji, lojistik ve politika alanlarıyla beraber Ar-Ge ve bilişim dalında çalışan gazetecilere ortak bir çatı sunma hedefindedir.

Özgürlükçü ve demokratik bir altyapıyla kurulan dernek; yerli,  milli, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlama hedeflerine sahiptir.

Basın kanadında endüstri farkındalığı yaratmak amacıyla zincire katılan dernek, mesleğin toplum içindeki değerini artırıcı önlemler almak ve toplumun sosyal ve kültürel açıdan gelişimine destek sunmak açısından sorumluluk üstlenmiştir.

Endüstri Gazetecileri Derneği, endüstri dalında yayın oluşturan, gündem belirleyen ve kariyerini bu yönde şekillendiren tüm gazetecileri kucaklayan yapısıyla olduğu kadar, kamuoyuna endüstrideki gelişmeleri aktarma ve gazetecilikte gizli kalmış cevher bir alana dikkat çekme ideallerini de gütmektedir.